dobroge.tv

Live

Rezultate pentru eticheta "ajutor "

Peste 1200 de mămici constănțene vor primi ajutor doar pe hârtie. Sprijinul pe care îl așteptau de la proiectul ”Bebe trusou” nu va mai exista, cel puțin în viitorul apropiat. Mămicile care au aplicat au sperat că banii vor ajunge într-un final, însă proiectul a fost atacat în instanță de către Instituția Prefectului Constanța.

Pescarii de la malul Mării Negre s-au trezit că trebuie să dea banii înapoi. Este vorba de sumele primite ca ajutor de la Uniunea Europeană în perioada pandemiei de COVID-19. O mare parte dintre ei au primit deja somație, iar unii au și plătit. Din cele 18 firme, șapte sunt executate de ANAF, iar fiscul le-a pus sechestru pe nave. Nemulțumiți sunt și de problemele cauzate de războiul din Ucraina. Spun că minele pun în pericol activitatea lor.

Aglomerație la Agenție Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța. Sute de refugiați stau zilnic la coadă pentru a-și depune dosarele pentru banii pe care îi primesc de la stat. Familiile din Ucraina care au copiii înscriși în creșele, grădinițele și școlile din țara noastră primesc 2.000 de lei pe lună sprijin financiar. Bani primesc și cei care nu au copii.

Refugiații ucraineni din Constanța au venit în număr mare să încaseze ajutorul oferit de stat. Chiar dacă este mai mic decât cel cu care s-au obișnuit, mulți ucraineni spun că vor rămâne la malul mării în timp ce alții se orientează spre orașe unde traiul este mai ieftin. Capitala și Brașovul sunt localitățile preferate de vecinii care au fugit din calea războiului.

Este din ce în ce mai scump să închiriezi o locuință în municipiul Constanța sau în zona Mamaia Nord, unde un apartament cu două camera ajunge și la 700 euro pe lună. Ucrainenii care au beneficiat de 50 de lei pe zi de persoană pentru a-și plăti chiria, dar și numărul mic de locuințe noi date în folosință, au creat presiune pe piață. Specialiștii spun că nici în viitor nu vor scădea, mai ales că se apropie vara, anotimpul în care proprietarii de apartamente se gândesc la profit.

Elevii constănțeni au câştigat mai multe premii la NASA cu un proiect de locuinţa spaţială, complet independentă şi un sistem de curăţare a orbitei Pământului de gunoaiele cosmice. Tinerii au uimit juriul Americii cu soluţia propusă: plante crescute fără pământ în laboratoare şi drone controlate cibernetic care să adune resturile de sateliţi şi rachete şi să le recicleze într-o Bază Spaţială. Însă, acum trebuie să găsească bani pentru a merge în Statele Unite ale Americii la o următoarea etapă a concursului National Space Society. Haideți să-i ajutăm să-și îndeplinească visul.

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233